De Nieuw Creatieven

een praktische methode om weer in contact te komen
met je eigen creativiteit en inspiratie

DNCfoldercover

Leef jij je dromen?
Geef jij vorm aan je diepste verlangens?
Hoe creër jij meer inspiratie in het alledaagse leven?

In deze jaartraining, gebaseerd op het boek The Artist's Way leer je weer te spelen en in vrijheid verbinding te maken met je creatieve bronnen. Je herinnert je weer wat je heerlijk vindt om te doen.
In 12 maandelijkse bijeenkomsten geef je vorm aan jouw creativiteit. De opdrachten geven je meer focus en aandacht. Je komt in een natuurlijke flow om je dromen te concretiseren. Het boek, de opdrachten, het schrijven van de ochtendpagina's en je wekelijkse kunstenaarsafspraak helpen je om je creativiteit te laten stromen.

Je buigt je negatieve overtuigingen om. Je heft je blokkades op.
Je (her)ontdekt je diepste verlangens en drijfveren.
Zachte maar krachtige veranderingen vinden plaats.
Je schrijft je in voor die langgedroomde training, je gaat schrijven, je ruimt op en gooit weg, je voert eindelijk dat gesprek met je leidinggevende, je staat meer in verbinding met je bron.


De smeerolie is scheppen, creëren vanuit je innerlijke kunstenaar-kind. Je leert weer spelen,apenkooien in een veilige omgeving. Je proces is je focus, niet het product. Je hebt lef nodig om opnieuw te beginnen, om te handelen en te werken aan je mentale, emotionele en spirituele groei. Goethe verwoordt dit prachtig: “Tot je het besluit hebt genomen je in te zetten, is er aarzeling, de mogelijkheid om je terug te trekken, en blijft effectiviteit uit. Vanaf het moment dat je je definitief inzet, werkt de voorzienigheid mee. Er gebeuren allerlei dingen die je verder helpen, die anders niet gebeurd zouden zijn. Uit de beslissing komt een stroom op gang waaruit allerlei onvoorziene incidenten, ontmoetingen en hulp die geen mens had kunnen bedenken zich voordoen op je levensweg. Wat je ook maar te doen hebt en wat je ook maar kunt dromen te doen, doe het. Stoutmoedigheid duidt op talent en kracht en heeft een magische uitwerking.
Begin NU”.

De dag start met een samenkomst en bespreking van de opdrachten uit het betreffende hoofdstuk. Een voedende en inspirerende inbreng van de docent helpt je om in de juiste flow te komen. Het begin van jouw scheppingsproces om te bereiken wat jij voor ogen hebt. Elke vorm van kunst draagt hier aan bij. Misschien ga je weer spelen met woorden en schrijf je Haiku's, ga je stoeien met krijt of kleurpotloden, of ontdek je de mogelijkheden van hout, steen of stof.


Locatie: De Nieuwe Creatieven /Miss Marble
Postweg 50, 6523 LD Nijmegen
Data: 14 januari, 11 februari, 11 maart, 8 april, 20 mei, 17 juni, 1/2 juli, 9 september,
7 oktober, 18 november, 16 december.
Kosten: € 95,00 per maand incl. btw voor particulieren en € 95,00 excl. btw voor
bedrijven en zzp'ers. Eenmalige kosten € 25,00 voor het boek.
Aanmelden: per mail of telefoon. Inschrijving is definitief na intakegesprek.

Docenten
Ellis Schoonhoven, 1964
Kunstenaar, docent beeldhouwen en oprichter van De Nieuwe Creatieven.
'Zo graag inspireer ik mensen om te gaan voor hun dromen en hun diepste verlangens te herontdekken. Met overgave en bevlogenheid tracht ik daar in mijn lessen vorm aan te geven. Ik ben gefascineerd door onze existentie, onze kracht en kwetsbaarheid wat resulteert in embryonaal werk dat gebaard moet worden.'

Johan van Dinteren, 1952
Kunstenaar en docent aan de Kleine Tiki te Breda, school voor kunstzinnig dynamisch coachen en innerlijke ontwikkeling.
'Als kunstenaar ervaar ik de diepere betekenis van gebeurtenissen in het leven met hoofd, hand en hart. Mijn levensvisie wordt gevoed vanuit de Sofia: de levensbasis die wij mensen mogen ervaren als we ons verbinden met de bron van het bestaan.'

Miranda Straten, 1965
Kunstenaar, modeontwerper (oprichter van het label i MiRaCoLi) en docent.
'Met grote ogen kijk ik onbevangen naar de wereld om mij heen en bewonder de schoonheid in alles. Mijn verwondering en inspiratie wil ik graag met je delen.'

Marie Klaren, 1966
Heeft een zelfstandige praktijk voor coaching en hypnotherapie, geeft workshops
en publiceert over haar vak.
'Ik volg mijn hart en gebruik mijn verstand door mij in te zetten als raadsvrouw bij grote en kleinere vragen van het leven. Mijn filosofie is: “Wat voor ons ligt en wat achter ons ligt, is niets vergeleken met wat in ons ligt'.

lesdagen hoofdthema docent
14 januari veiligheid Ellis Schoonhoven
11 februari identiteit Johan van Dinteren
11 maart macht Ellis Schoonhoven
8 april heelheid Miranda Straten
20 mei kans Ellis Schoonhoven
17 juni overvloed Johan van Dinteren
1 juli verbinding Miranda Straten
2 juli * kracht Ellis Schoonhoven
9 september compassie Ellis Schoonhoven
7 oktober zelfbescherming Johan van Dinteren
18 november zelfstandigheid Ellis Schoonhoven
16 december ** vertrouwen Miranda Straten
* bezoek tentoonstelling met alle docenten
** eindpresentatie


Marie Klaren biedt bij een groot deel van de lessen (m.u.v. 20 mei/17 juni/1 juli) begeleiding om in een ontspannen en vrije stemming te komen. Zij speelt met woorden, gebruikt beeldtaal en werkt met metaforen in de ruimte. De bedoeling is om je te helpen je onbewuste vermogens aan te spreken en te luisteren naar je innerlijk kunstenaar-kind. Marie werkt o.a. met gedichten, visualisaties en opstellingen in de ruimte. Je buigt innerlijke belemmeringen om en je kunt je artistieke talenten vrijuit laten stromen.

KUNST is een kwestie van nauwkeurig luisteren naar de stem van je inspiratie en die volgen.

TODAY YOU
INSPIRED ME

Download hier de folder >>