De Oloïde

De Oloïde, een fascinerende geometrische vorm, ontwikkelt door de beeldhouwer en werkbouwkundige Dr. Schatz in samenwerking met Rudolf Steiner. Deze zeer aantrekkelijke vorm heeft een perfecte balans tussen rechte en ronde lijnen. Als de Oloïde rolt in een licht hellend vlak, genereert hij een ritmisch pulserende oneindige beweging. De Oloïde is een vorm die ontstaat wanneer je twee cirkels in een hoek van 90 graden op elkaar bevestigt, op zo’n manier dat de velg van de ene cirkel door de as van de andere cirkel gaat. Wanneer de Oloïde rolt, steunt hij dus continu op beide cirkels.

Het resultaat is een prachtig gecomponeerde vorm die blijft fascineren. Het intensieve beeldhouwproces - om tot een 0loïde te komen – vraagt concentratie en focus. In samenwerking met Joost Poel (Beeldhouwwinkel Scheveningen) organiseert Miss Marble deze 4 daagse cursus. Uiteraard zorgen wij voor een heerlijke, pure lunch, uitstekende cappuccino’s en geurige theetjes.

Data: 3/4/ en 17/18 september 2016 van 9.30 tot 16.30 uur.
Kosten: euro 395,00 inclusief btw, lunch, gebruik gereedschap.
Exclusief zuiver gezaagde kalksteen of albast.
Aanmelding per mail naar This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Joost Poel, Beeldhouwer
De leidraad in mijn leven is de vraag naar het ontstaan van vorm. Waardoor wordt een
esdoornblad zo als deze eruit ziet. In eerste instantie richtte mijn onderzoek zich naar vormen in de natuur, met name planten. Om het creatieve moment meer op het spoor te komen heb ik een kunstacademie gevolgd en ook bij beeldhouwers uit heden en verleden verder gezocht naar het onstaan van VORM. Ik werk nu bijna 14 jaar bij de Beeldhouwwinkel en heb me in alle technische aspecten van het beeldhouwen kunnen verdiepen. Het meeste plezier beleef ik echter om het gevoel voor het ‘mysterie vorm’ in mijn cursussen over te brengen.

 

 

Download de PDF hier >>